Ενδοδαπέδια θέρμανση & αντλίες θερμότητας: η ιδανική επιλογή!

 

    

Φανταστείτε ότι περπατάτε το χειμώνα με γυμνά πόδια μέσα στο σπίτι σας : σας… ανατριχιάζει η σκέψη; Κι όμως, θα μπορούσε αυτή η εικόνα να συνοδεύεται από ένα πλατύ χαμόγελο που θα φώτιζε το πρόσωπό σας, αν το δάπεδο του σπιτιού σας εξέπεμπε ζέστη, σωστά; Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που το έχουν ήδη δοκιμάσει και υποστηρίζουν ότι η αίσθηση της θέρμανσης, επειδή αυτή προέρχεται από το δάπεδο, είναι «κορυφαία».

 

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει τη θέρμανση του σπιτιού τους με καλοριφέρ, σόμπες και άλλες ενεργοβόρες στις ημέρες μας συσκευές. Αν όμως έχει ήδη τύχει να ακούσετε για τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι αυτές συνεργάζονται ιδανικά με το σύστημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης !

 

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση

Πρόκειται για ένα σύστημα σωληνώσεων, που τοποθετείται μέσα στο δάπεδο του σπιτιού σας και το οποίο εκπέμπει ζέστη, καθώς θερμαίνεται το νερό που μεταφέρει. Με λίγα λόγια, όλο το δάπεδο του χώρου σας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο

 καλοριφέρ ! Στα ενδοδαπέδια συστήματα η θερμοκρασία νερού κυμαίνεται από 35oC έως 45oC, θερμοκρασία στην οποία δουλεύουν εξαιρετικά αποδοτικά οι αντλίες θερμότητας, σε αντίθεση με τους λέβητες πετρελαίου ή φυσικού αερίου που είναι φτιαγμένοι για λειτουργούν πάνω από τους 70oC. Έτσι αντιλαμβάνεστε ότι ειδικά οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά και κυρίως ιδιαίτερα αποδοτικά, με τα ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης.

 

Και δροσιά το καλοκαίρι !

Αυτό που δεν ξέρουν σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς είναι ότι οι αντλίες θερμότητας Climaveneta, μπορούν να προσφέρουν μέσω του ενδοδαπέδιου συστήματος και ψύξη - δροσισμό στους χώρους της κατοικίας αλλά και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, με μεγάλη οικονομία λειτουργίας της τάξης του 60% σε σχέση με το πετρέλαιο! Έτσι, αν έχετε ήδη στο σπίτι σας, ή εάν έχετε επιλέξει να βάλετε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και το συνδυάσετε με αντλίες θερμότητας, θα ωφεληθείτε τριπλά, απολαμβάνοντας δροσιά το καλοκαίρι και ζεστό νερό όλο το χρόνο.

 

Ενδοδαπέδια θέρμανση = αντλίες θερμότητας

Για όλους τους παραπάνω λόγους, εάν έχετε στο σπίτι σας ενδοδαπέδια θέρμανση και σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το ακριβό πετρέλαιο με κάποιο άλλο καύσιμο ή σύστημα, προσοχή μην διαλέξετε τίποτε άλλο από αντλία θερμότητας Climaveneta. Είναι 2 φορές οικονομικότερη από το φυσικό αέριο, εκμεταλλεύεται καλύτερα από οτιδήποτε άλλο το ενδοδαπέδιο σύστημα, του προσθέτει και τη δυνατότητα να σας δροσίζει το καλοκαίρι και φυσικά δεν απαιτεί καμία επέμβαση και καμία νέα συσκευή στο εσωτερικό του σπιτιού.

Περισσότερα θα βρείτε στη σελίδα της Climaveneta για την ενδοδαπέδια θέρμανση: http://www.climaveneta-economy.gr/applications/underfloor

 

Πηγή: www.climaveneta-economy.gr