Αντλίες θερμότητας για ξενοδοχεία :

maximum απόδοση & οικονομία!

                                                
                                            

 

Εξειδικευμένες λύσεις για όλες τις τουριστικές μονάδες, μικρές ή μεγάλες, σε ορεινά ή παραθαλάσσια μέρη προσφέρει το σύστημα κλιματισμού, θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης της Climaveneta, που υπόσχεται και πετυχαίνει οικονομία από 50% έως 80%!

 

 

Η Climaveneta, ο Νο1 κατασκευαστής αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη έχει την εμπειρία και τα μέσα να βοηθήσει κάθε ξενοδοχειακή μονάδα στην προσπάθεια της για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της. Οι προτάσεις που καταθέτει λαμβάνουν υπ' όψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτει κάθε ξενοδόχος ξεχωριστά. Κύριος στόχος είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα 3 ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μοντέλων της, τα οποία είναι κατ’ εξοχή κατάλληλα για τουριστική χρήση:

 

  1. 1.      Πλήρης απεξάρτηση από το πετρέλαιο για άμεση αύξηση κερδοφορίας

Η μείωση των ενεργειακών δαπανών μίας ξενοδοχειακής μονάδας είναι ο ταχύτερος τρόπος αύξησης της κερδοφορίας της. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη έρευνα της σύγχρονης τουριστικής αγοράς και ακριβώς εκεί στοχεύουν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta. Καταργούν πλήρως το πανάκριβο πετρέλαιο το οποίο χρησιμοποιείται για διάφορες ανάγκες του ξενοδοχείου, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι : θέρμανση χώρων, ζεστό νερό για μπάνια, για κουζίνα, για πλυντήρια, για καθαριότητα, για θερμαινόμενες πισίνες.

 

  1. 2.      Μέγιστη οικονομία στα ζεστά νερά χρήσης

Εάν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν ακόμα και το καλοκαίρι μεγάλες ποσότητες πετρελαίου για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί έχουν ακόμα περισσότερα να κερδίσουν από μία αντλία θερμότητας.

Επίσης, ακόμα κι αν κάποιο ξενοδοχείο έχει άλλο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού (π.χ. μονάδες τύπου split ή VRV) συνεχίζει να ωφελείται από την απόκτηση μίας αντλίας θερμότητας απλά και μόνο για την εξοικονόμηση που θα πετύχει στην παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.

 

  1. 3.      Ταχεία απόσβεση του κόστους αγοράς

Σε ένα ξενοδοχείο, οι καταναλώσεις είναι μεγαλύτερες και η χρήση σαφώς πιο έντονη από ότι σε μία κατοικία. Έτσι επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεση απόσβεση του αρχικού κόστους αγοράς. Μάλιστα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το ξενοδοχείο θα έχει οικονομικό όφελος ίσο με το 60-80% του ποσού που έως τώρα πλήρωνε για αγορά πετρελαίου. Με αυτά τα δεδομένα, η απόσβεση σε ένα μεσαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα γίνεται συνήθως σε 2-3 χρόνια το πολύ.

 

Τέλος αξίζει να επισημάνουμε ότι οι επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν αντλίες θερμότητας στα ξενοδοχεία τους, θα έχουν επιπλέον οφέλη, όπως:

 

  • Αποδοτική λειτουργία σε όλες τις συνθήκες, από -20°C έως +46°C.
  • Μικρό κόστος συντήρησης και εύκολο χειρισμό.
  • Εύκολη εγκατάσταση σε υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες.
  • Βελτίωση της οικολογικής εικόνας του ξενοδοχείου.

 

 

Παράδειγμα 1 : Αντλίες θερμότητας σε ξενοδοχείο στη Μύκονο

 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν ήδη αρχίσει να υιοθετούνται από επιχειρηματίες του χώρου του τουρισμού: πρόσφατο παράδειγμα η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας Climaveneta σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 70 κλινών στην Μύκονο. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες πτέρυγες. Σε δύο από αυτές έγινε τοποθέτηση αντλιών θερμότητας Climaveneta υψηλών θερμοκρασιών, τύπου AW 0071 HT ισχύος 37,3 kW και AW 0041 HT ισχύος 19,9 kW.

 

Τα μηχανήματα προορίζονται αποκλειστικά για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για τις δύο πτέρυγες του ξενοδοχείου:

- Πτέρυγα με 20 δωμάτια (2 boilers των 500lt) και εσωτερική πισίνα (6x4x1,5m) .

- Πτέρυγα με τα 50 δωμάτια (4 boilers των 500lt) και τα πλυντήρια της μονάδας.

 

Στο ίδιο ξενοδοχείο αλλά σε άλλη πτέρυγα, είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη σεζόν μία ακόμα αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, τύπου AW-HT 0071t για τον ίδιο σκοπό. Η αρχική αυτή εγκατάσταση αποτέλεσε και τον πετυχημένο «οδηγό» για τη φετινή μεγαλύτερη εγκατάσταση, η οποία καλύπτει πλέον ολόκληρο το συγκρότημα.

 

Παράδειγμα 2 : Γεωθερμική αντλίας θερμότητας σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Κρήτη.

 

Η συγκεκριμένη πτέρυγα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος αποτελείται από 60 bungalows τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 150 άτομα. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συγκροτήματος με ζεστό νερό χρήσης, τοποθετήθηκε γεωθερμική αντλία θερμότητας Climaveneta τύπου BWR 0121 MTD2 θερμικής ισχύος 50 kW ή οποία θερμαίνει το νερό σε δύο Boiler  των 2000 λίτρων το καθένα.

 

Παράδειγμα 3 : Αντλίες θερμότητας σε πολυτελή ξενώνα στα Ζαγοροχώρια

 

Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά ψυχρό κλίμα της συγκεκριμένης περιοχής, από τα ψυχρότερα στη χώρα, τη χειμερινή highseason αλλά και την έντονη χρήση της θέρμανσης που γίνεται στα ξενοδοχεία, καταλαβαίνουμε ότι ήταν σίγουρα το ιδανικό μέρος για να αποδείξουν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta τις ικανότητες τους. Έτσι κι έγινε : αρχικά εγκαταστάθηκε το 2011 μία αντλία θερμότητας AWHT 0061 που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες 4 δίκλινων δωματίων (θέρμανση & ζεστά νερά). Κατόπιν επιτυχημένης λειτουργίας, το 2012 εγκαταστάθηκε ακόμα μία AWHT 0071 η οποία καλύπτει 3 σουίτες αλλά και τις ανάγκες του εστιατορίου.

 

Πηγή: www.climaveneta-economy.gr